Receptek
Karamellszósz
Hozzávalók 3 főre:
12,5 dkg kristálycukor
2 ek víz
75 ml habtejszín
2,5 dkg vaj
csipet só
Elkészítése:
Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.Közepes tűzön melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.(Nem kell kavargatni, csak néha megrázogatni! Figyeljük, nehoh túl barna legyen!) Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk és óvatosan beletesszük a tejszínt, vajat, sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacson hőfokon, folyamatos kevergetéssel homogenizáljuk. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Ha újra felmelegítjük, ismét folyós lesz.
Remélem ízlik majd nektek! Jó étvágyat és kellemes karácsonyt! Puszi!
Bági <3